Sundhed i din livsstil – også for sjælen

11 December 2019 Astrid Pedersen
Sundhed i din livsstil – også for sjælen

Mange af os halser af sted i hverdagen for at opnå det nærmest uopnåelige: En perfekt krop, den perfekte karriere, og en perfekt familie. Alting skal helst være et glansbillede, for sådan er de andres liv jo – i hvert fald ifølge deres opslag på Facebook og Instagram.

Vi vil gerne kunne overstråle vore venner og faktisk også folk, vi aldrig har mødt, med succesfulde liv og masser af livsglæde. Men bag facaden ser virkeligheden som regel ganske anderledes ud. De fleste mennesker, som ynder at promoverer sig selv gennem visuelle repræsentationer, slås med problemer, som mere eller mindre lurer lige under overfladen.

Det kan for eksempel være barndommens uforløste traumer eller en psykisk lidelse som angst eller depression. Det kan være kronisk stress, som har udviklet sig over en længere periode med sanseløst knokleri for at være altings mester. Eller det kan være problemer i familien, som man vil gøre alt for at holde skjult – der skal jo nødig gå skår i det blankpolerede image. Før eller siden vil den pæne facade dog uvægerligt krakelere. Og så vil man fortryde, at man ikke tog problemerne alvorligt, mens de var i deres spæde vorden.

Få professionel hjælp til din krise

Befinder du dig selv i et limbo imellem det ydre, perfekte liv og det indre kaos, er det en rigtig god idé at få den rette hjælp til at komme ud af den onde cirkel. Med bistand fra en autoriseret psykolog eller en psykoterapeut kan du nå rigtig langt i dit arbejde med dig selv. Det er ikke sundt at gå og putte med problemerne, og du kan med garanti opnå store personlige mål med hensyn til din selvudvikling, hvis du lader en dygtig og professionel behandler hjælpe dig på vej.

Få flere tips til mental sundhed på sundestesliv.dk

More articles