Kloakservice – hvordan sikrer du en velfungerende kloak?

31 August 2023 Cathrine Poulsen

editorial

En ordentlig kloak er en vigtig del af hjemmets infrastruktur. Det er vigtigt, at kloaksystemet fungerer optimalt, så det ikke skaber skade og gener for både dig og dine naboer. Her følger nogle vejledninger til, hvordan du sikrer en velfungerende kloak.

1. Forebyg problemer

Det kan være en god idé at have fokus på forebyggelse fremfor reparation, når det kommer til kloakproblemer. Det vil spare dig for store udgifter til reparation – det kan også forhindre skader på dit eget eller naboenes hjem.

Sørg for regelmæssig inspektion for at undgå tilstopninger og brud, især hvis dit hjem er ældre. Hvis du bemærker hyppige tilstopninger eller dårlig lugt, skal du søge hjælp fra en professionel kloakservice.

2. Rensning af kloakken

En regelmæssig rensning af kloakken er vigtig for at undgå tilstopninger og lugtgener. En professionel kloakservice kan hjælpe dig med at skylle kloaksystemet igennem, fjerne alger og bakterier samt rengøre rørene, så de fungerer effektivt.

Det anbefales at få renset kloakken mindst én gang om året – dog oftere, hvis du har store træer med rødder tæt på rørene.

3. Opgravningsfri metoder

Mange tror stadig, at kloakservice kræver store opgravninger. Men i dag er det muligt at rense og reparere kloakken uden større opgravninger.

Med specialværktøj kan en kloakservice reparere rørene ved hjælp af en såkaldt liner. En liner er et rør, som lægges uden på det ødelagte rør. På den måde reparerer du kloakken på en skånsom måde og undgår store ødelæggelser af din have eller din indkørsel.

4. Pas godt på dit toilet

Toilettet er en stor synder, når det kommer til kloakproblemer. Det er vigtigt, at du ikke hælder noget andet end toiletpapir eller menneskelige afføring i toilettet.

Særligt vatpinde, vådservietter, hygiejnebind og andre materialer kan skabe tilstopning i kloakken. Toiletpapir er fremstillet til at opløse sig selv i vand, så det er vigtigt, at det er det eneste, der kastes i dit toilet.

kloakservice

En regelmæssig kloakservice er en investering i dit hjem og din fremtid. Ved at tage nogle enkle forholdsregler og foretage regelmæssig vedligeholdelse, kan du undgå dyre reparationer og generende lugt fra kloaksystemet. Sørg for at kontakte en professionel kloakservice, hvis du bemærker hyppige tilstopninger eller andre problemer.

Find hjælp til kloakservice i København her.

More articles