Skab en livsstil med glæde og harmoni

07 december 2019 Astrid Pedersen
Skab en livsstil med glæde og harmoni

Når det handler om at tilrettelægge en sund livsstil, er der alt for mange mennesker, som kun kigger på den fysiske del af det sunde liv. Sundhed er dog en størrelse, som ikke kun indbefatter den rette motion og strengt tilpassede kostplaner.

En sund tilværelse er i lige så høj grad konstitueret af mental og psykisk sundhed. Faktisk giver det ikke mening at tro, at man kan motionere sig til et sundt liv, hvis man ikke har sindet og sjælen – og i høj grad hjertet – med i sit projekt, er det ingen nytte til.

Hvad hjælper det at bruge sin dyrebare tid på at knokle i et fitness center, hvis man hader og afskyr denne form for aktivitet? Og hvorfor bruge tid på at sammensætte et ernæringsmæssigt korrekt måltid, hvis man ikke kan nyde at indtage det, fordi man virkelig ikke bryder sig om kål, broccoli og de andre ”super foods”?

Sund livsstil – også for sjælen

Samtidig er et hårdt og ubarmhjertigt motions regime ingen kur for de ar, du måtte have på sjælen, eller de dybe læsioner, du måtte have pådraget dig i sindet som følge af traumatiske begivenheder, stress eller langvarig depression. Hvis du ønsker at arbejde med disse problematikker, er det en helt anden vej du skal gå. Du kan for eksempel vælge at opsøge en dygtig terapeut, som har erfaring med netop de problemer og lidelser, du går og tumler med.

Er du for eksempel ramt af stress, kan du søge hjælp hos en dygtig stress terapeut – og kæmper du imod uhensigtsmæssige handle og tankemønstre i hverdagen, vil en erfaren psykolog helt sikkert kunne hjælpe. En psykomotorisk terapeut kan bidrage med hjælp til at skabe forbindelse mellem kroppen og det bevidste og ubevidste sind, hvilket kan gøre dig stærkere og mere modstandsdygtig over for diverse psykiske lidelser.

Du kan få mere inspiration til selvpleje på liv-sundhed.dk

Flere Nyheder

23 september 2020