Makrel fiskeri med forfang

14 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Drømmer du om at fiske efter makreller? Så læs med her.

Hvordan fanger jeg makreller?

Makrellen er en fisk som lever i saltvand, så derfor skal du ud på det åbne vand hvis du ønsker at forsøge dig med makrel fiskeri. Du behøver dog ikke at bevæge dig helt ud på de vilde vover, da makrel ofte findes tæt på kysten.

Til makrel fiskeri skal du bruge det der hedder et makrelforfang. Et makrelforfang er en samling af kroge, typisk tre til seks af slagsen, som er forsynet med farvestrålende fjer, blink eller andre former for lokkemad. I bundet af et makrelforfang finder du det der kaldes for en pirk. Pirken fungerer som et lod, og skiftes ud alt efter dybden på vandet samt strøm forholdene.

image

Når du fisker med pirk og makrelforfang kaster du forfanget ud hvorefter du ladet det dale mod bunden. Her efter haler du forfanget ind, og håber på at en eller flere af de små fisk, som ofte færdes i stimer, bider på. Mærker du en makrel bide på, kan det godt betale sig at hale forfanget langsomt i land så flere fisk fra den pågældende stime får mulighed for at bide på.

Du kan således fiske utroligt effektivt ved hjælp af et makrelforfang. Og vil du virkelig sætte trumf på dit makrel fiskeri, kan du løbende udbygge og variere dit forfang så det passer til alle tænkelige forhold.

Køb gode og billige makrelforfang, kroge og pirke online

Hvis du er i markedet efter makrelforfang og tilbehør dertil, kan du finde hvad du søger hos Fluer.dk – en dansk online forhandler af godt og billigt fiskegrej. Du kan se det store udvalg af fiskestænger til børn og voksne, spinnehjul, fluer, kroge, agn, lodder og flåd, samt selvfølgelig silde forfang og makrelforfang, i den online shop på fluer.dk.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

More articles