Hvad laver en tandlæges assistent?

15 November 2022 Anders Hansen

editorial

Der er mange spørgsmål, der kan dukke op, når man skal til tandlægen. Hvad laver en tandlæges assistent? Gør det ondt at gå til tandlæge? Hvor længe tager en behandling hos en tandlæge? Skal man have fordelt behandlingen hos en tandlæge over flere besøg? Vi vil forsøge at besvare disse og andre spørgsmål i denne artikel.

En tandlægeassistent er en person, der hjælper tandlægen under en procedure. De kan give tandlægen værktøj, suge spyt, tage røntgenbilleder eller udføre andre opgaver. Tandlægeassistenter skal normalt gennemføre et uddannelsesprogram og bestå en eksamen.

Nej, det gør ikke ondt at gå til tandlæge. Faktisk oplever de fleste mennesker, at det slet ikke gør ondt at gå til tandlægen. Nogle mennesker kan dog opleve et vist ubehag under visse procedurer, f.eks. når de får renset deres tænder eller får en fyldning.

De fleste tandbehandlinger kræver kun et enkelt besøg hos tandlægen. Nogle behandlinger, som f.eks. at få en krone eller få fjernet visdomstænder, kan dog kræve flere besøg.

Nej, du behøver ikke at sprede din tandbehandling over flere besøg. Nogle mennesker kan dog vælge at gøre dette, hvis de ikke kan gennemføre hele behandlingen på ét besøg.

tandlæge

Hvordan er det at sidde i en tandlægestol?

Tandlægestolen er et behageligt sted at sidde, mens tandlægen arbejder på dine tænder. Du vil normalt kunne se, hvad tandlægen laver i et spejl, og du kan til enhver tid bede tandlægen om at stoppe, hvis du føler dig utilpas.

 

Skal man bedøves inden en tandbehandling?

Nej, du behøver ikke at blive beroliget før en tandbehandling. Nogle mennesker kan dog føle sig mere trygge, hvis de er bedøvet under behandlingen. Hvis du bliver bedøvet, får du en lokalbedøvelse for at bedøve området omkring munden.

Hvis du søger efter en god tandlæge i dit lokalområde, så kan det være, du ender med at finde en god tandlæge i Silkeborg.

More articles