Få livskvalitet ind i din livsstil

11 december 2019 Astrid Pedersen
Få livskvalitet ind i din livsstil

En sund livsstil går ud på andet og mere end blot at spise et afmålt antal grøntsager og holde en striks motions plan. Det er selvfølgelig vigtigt at spise sundt og at holde sig i form – men for mange mennesker ender dyrkningen af den sunde livsstil på et overdrev, hvor det kammer over, og faktisk slet ikke er rigtig sundt mere.

De fleste af os ved godt, at det ikke er sundt at overdrive noget som helst og dette gælder altså også for de til tider dogmatiske sundheds råd. Faktisk er sundhed i så høj grad blevet en religion for mange, at den bliver en sur pligt – et ritual, som skal udføres, uden at der er nogen som helst glæde eller lyst forbundet dermed.

Hvordan får jeg mental sundhed ind i min livsstil?

Som du måske har regnet ud, er det vigtigt at have hjertet og sjælen med på rejsen mod det sunde og helstøbte liv. Derfor er det en rigtig god idé at mærke efter, hvordan du egentlig har det – ikke blot fysisk, i form af et perfekt blodtryk og en lav hvile puls, men også mentalt.

Er der problemstillinger, du har brug for at arbejde med? Går du og tumler med ar på sjælen efter traumer som er opstået tidligere i din tilværelse, og blokerer du af samme grund for dine følelser? I så fald bør du ikke tøve med at opsøge professionel hjælp, i stedet for at flygte fra dig selv ved hjælp af kostplaner og hård motion.

Hvis du ønsker mere kvalitet og livsglæde i din tilværelse, bør du arbejde med dine mentale problem stillinger såvel som med dit fysiske legeme. Du kan for eksempel opsøge en dygtig psykoterapeut, som gennem samtale kan hjælpe dig med at komme til bunds i dine eksistentielle kriser. Få flere råd til den mentalt sunde livsstil på sund-blog.dk

Flere Nyheder

23 september 2020