Få en sundere livsstil med den rette kost og motion

09 december 2019 Astrid Pedersen
Få en sundere livsstil med den rette kost og motion

Groft sagt er der tre grundpiller i den livsstil som skal føre dig til en sundere livsstil: Den rette attitude (og en vis portion mentalt overskud), den rette mængde motion, og den rette kost. I denne sammenhæng betyder ”den rette kost” ikke nødvendigvis en diæt, ifølge hvilken alle måltider skal bestå af bønnespirer, kål og selleri. Den kostplan, som er perfekt for din veninde, vil måske slet ikke gene sig til dine behov. Du har måske nogle andre ernæringsmæssige behov.

Selv om man generelt kan sige, at vi danskere bør spise mere grønt, samt basere vores ernæring på flere friske end forarbejdede råvarer, kan der godt være store forskelle på de enkelte individer, når det handler om næringsstoffer, deres dosering, og deres indbyrdes forhold. Din alder, dit køn, din højde og drøjde og dit aktivitets niveau samt din forbrænding og dit stofskifte spiller en stor rolle her, lige som du kan have særlige behov for bestemte vitaminer og mineraler, som bør fremhæves i din kostplan.

Hvis du er i tvivl om, hvorlede du skal gribe dette projekt an, kan du med fordel søge assistance hos en dygtig kostvejleder. På sund-rask.dk/skal-din-sundhed-have-et-boost/ kan du læse mere om hvorledes en erfaren kostvejleder kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

Balance i kroppen gennem mådeholdende motion

Når du ønsker at benytte motion som et led i en sund livsstils strategi, bør du fare med lempe. Der kommer sjældent noget godt ud af at presse sig selv til det yderste nede i motions centeret – især hvis man ikke rigtig bryder sig om den form for kropslig udfoldelse. På sund-rask.dk/sund-livsstil-med-gradvise-aendringer/ kan du få  tips til hvorledes du i et sikkert tempo kan ændre din livsstil til det bedre ved hjælp af motion.

Du kan få flere råd og vejledning til livsstil og sundhed på sund-rask.dk

Flere Nyheder

10 november 2022

Hvad er kiropraktik?