Få en livsstil uden stress

07 december 2019 Astrid Pedersen
Få en livsstil uden stress

Hvert eneste år går tusindvis af mennesker ned med stress. At gå ned med stress betyder, groft sagt, at kroppen og psyken bukker under for et langvarigt og hårdt pres, som til sidst har kørt systemet træt. Når man ikke giver sig selv mulighed for at lade op med jævne mellemrum – eventuelt gennem meditation, terapi eller anden form for egen omsorg – vil stress uvægerligt gå hen og blive en permanent tilstand. Og så er det, at der opstår en inflammations tilstand i kroppen, som langsomt, men sikkert, tærer på alt fra de vitale organer og fordøjelsessystemet til de kognitive og mentale funktioner.

Undgå stress – pas på dig selv

Hvis du ønsker at undgå stress, er det således vigtigt at tage en pause i ny og næ, hvor du lytter til dig selv – ikke mindst til din krop, som meget tidligt i et stress forløb hejser advarselsflaget. De signaler, du skal give særlig opmærksomhed, er angst fornemmelser, hoved og mave smerter, søvn besvær og fænomener så som hjertebanken og udpræget sved tendens.

Hvis du fornemmer, at du har mistet følingen med din krop, er det en god idé at opsøge en terapeut, som kan hjælpe dig med at skabe større kropsbevidsthed. Her kan du med fordel kontakte en kropsterapeut eller en psykomotorisk terapeut, som arbejder med krop og sind som en helhed. Med disse former for terapi får du skabt sammenhæng mellem dine fysiske og dine mentale funktioner, så de hver især kan styrke hinanden.

Kom videre efter en stress sygemelding med hjælp fra en stress terapeut

Er du allerede ramt af stress, kan du hjælpe healingen på vej med terapi. Her kan du for eksempel opsøge en psykoterapeut med speciale inden for stress behandling, hvor du vil kunne få en kompetent og omsorgsfuld behandling. Få flere tips til at forebygge og behandle stress på sundhedsliv.dk

Flere Nyheder

23 september 2020