Er kloakservice sisyfosarbejde eller ej?

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Kender du historien om Sisyfos?

Det er ikke en ægte historie, men en fortælling om en person, der blev tvunget til at skubbe en tung sten op ad et bjerg for at placere stenen på toppen. Næste dag var stenen rullet ned igen, og han var dømt til at gentage denne proces i endeligheder uden et anderledes resultat til følge.

Derfor kalder man ofte noget for sisyfosarbejde, hvis man påtager sig en opgave, som man udfører, men som aldrig rigtig ændrer sig, man får noget ud af, eller resulterer i et anderledes resultat.

Nogle folk er dog begyndt at tolke lidt for voldsomt på den slags arbejde, når de hører om det, og som konkret eksempel vil vi tage nok så vigtigt som kloakservice, som kan være alt fra en kort rutineinspektion af ens kloakrør, til at en kloakmedarbejder skal ned i det givne kloakanlæg og rense efter i grunden.

Vi værdsætter, at nogle folk gider påtage sig den opgave, for det er ikke rigtigt noget, som mange mennesker ynder at lave, men som vi ikke kan undvære.

Det samme gælder med skraldefolk, hvor vi ikke siger noget, når alt kører som smurt; men når afhentningen udebliver, så klager vi os i vilden sky.

Dette gælder også ved kloakering. Når der er gennemstrøm igennem, så er vi alle glade, men når det flyder over, så klager vi.

Derfor kan man kalde kloakarbejde den type arbejde, som vi glemmer at hylde, når alt spiller, men som vi elsker at klage over, når det ikke fungerer.

Er det så sisyfosarbejde, fordi vi kun hyldes indirekte, når tingene spiller, mens der ligger klager, når det ikke fungerer?

Slet ikke, for man kan som medarbejder godt stige i avancering i det firma, mens man måske netop sætter en ære i at udføre arbejdet godt nok, så der aldrig lander klager.

 

Flere Nyheder