En boligadvokat kan hjælpe dig med det juridiske, når du køber bolig

10 March 2018 Astrid Pedersen
image

editorial

Når du er i markedet efter din nye bolig, er der mange faktorer, du skal være opmærksom på, inden du skriver under på en købsaftale. Det kan godt være rigtig fristende at slå til, når det ultimaive hus eller den perfekte lejlighed åbenbarer sig for dig, men du bør tage dig i agt – også selv om det skulle betyde, at du taber drømmeboligen til anden side. Der er nemlig mange fælder, som kan klappe sammen om dig, hvis du ikke sørger for at være godt forberedt, og have sat dig grundigt ind i alle forhold omkring handelen.

Og der er ingen fortrydelsesret, selv om du skulle blive opmærksom på fejl eller mangler (eller andre relevante forhold), efter at købsaftalen er skrevet under, og skødet står i dit navn. Du vil ikke umiddelbart kunne bytte lejligheden og få pengene tilbage – og selv hvis det skulle lykkes dig at få den afhændet til anden side, er et boligkøb så omkostningsfuld en affære, at du ikke kan undgå at lide et substantielt økonomisk tab.

Undgå grimme overraskelser – få en boligadvokat til at hjælpe med papirarbejdet

Hvis du er i den situation, at du har fået kig på en bolig, som du gerne vil købe, kan det anbefales, at du allierer dig med en erfaren boligadvokat. Din boligadvokat kan nemlig hjælpe dig til at undgå de fælder, som ellers ville klappe om dig, det øjeblik du havde skrevet under på slutsedlen. Det primære redskab til at gøre dette, er at sørge for, at der i købsaftalen er indført et såkaldt advokatforbehold.

Et advokatforbehold giver din boligadvokat fjorten dage til at gennemlæse diverse dokumentation, som er relevant for såvel bolighandelen som selve ejendommen. Det kan for eksempel være lokalplaner, servitutter, og bestyrelsesreferater og bekendtgørelser, som kan afsløre, hvordan foreningens økonomi ser ud, og om der er projekter i ejendommen, som kan påvirke fællesudgifterne.

Læs mere om boligadvokatens funktion på eboligadvokat

More articles