Forbered dig godt til lønforhandlinger som elektriker
Du kan egentlig bruge denne artikels indhold i mange andre forbindelser, når der skal snakkes lønforhandlinger med din chef, men for overblikket skyld, så siger vi lige, at du er elektriker, og så må du omstille eksemplet, hvis det ikke passer på dig.
Mange medarbejdere gruer nemlig for det at skulle snakke om løn, og hvis man ligefrem er den tilbageholdende type, der ikke er god til at argumentere for sig selv, åbne munden og turde tage en diskussion, så kan det blive op ad bakke for en.
Angående dette, så kan man øve sig sammen med en, man føler sig tryg ved, som kunne være ens bedre halvdel derhjemme eller en god ven – bare ikke en af de andre medarbejdere, så de aflurer dine tricks eller kommer dig i forkøbet.
Men andre ting spiller også ind på, hvordan du kan yde dit bedste og forøge dine chancer for at gå fra lønforhandlingerne som sejrherre.
Dette er dog nemmest, hvis der ikke er fastsatte tidspunkter for, hvornår man forhandler løn, eller man allerede har nogle fastsatte trin for, hvornår man kan stige i trin og hvor meget, som man skrev under på ved ansættelsen.
Er man også underlagt en fagforening, kan man risikere, at der bare bliver henvist til overenskomstforhandlingerne, og man ellers ikke skal forvente andet end måske en enkelt bonus til jul eller andre frynsegoder, der ikke relaterer sig til løn.
Men ellers kan du selv bestemme tidspunktet for dine lønforhandlinger.
Sørg for eksempel for, at dette sker i en periode, hvor dit firma kan fremvise et godt regnskab. Den slags ligger faktisk frit fremme på nettet, så du ikke behøver spørge regnskabsafdelingen efter den.
Forhandl heller ikke løn i en periode, hvor der er store forandringer i firmaet ellers, da din forespørgsel måske bare drukner i al virakken, eller man glemmer at vende tilbage til emnet senere, som ellers var lovet.