Fordelagtige ville høreklinikker være for min far, synes jeg

Jeg vurderer, at farmand måske har en lidelse kaldet tinnitus, og han har desuden fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, du kan have i øret, til trods for der ikke kommer nogen lyd i ørene fra omgivelserne. Min far refererer det som, at det ringer i hans øre. Det har efterhånden stået på i noget tid, og det bliver formentlig slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig difficilt for mig, fordi han nemlig altid har været det menneske, som lagde sit øre til, idet jeg ville fortælle noget. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke knevret helt ligeså meget sammen med ham, det har jeg brug for.

Mit gæt er, at grunden til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende håndværker og benyttede ikke høreværn. Der antages, at ørelidelsen tinnitus skyldes ødelagte øreceller i sneglen i det indre øre, nok også på grund af en skade forårsaget af støj. Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han skal at bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til lægen i morgen, der så skal vurdere hans hørelse. Vedkommende vil formentlig henvise ham til en høreklinik, som skal lave et gennemført studium af hans hørelse. Herefter vurderes der, om et høreapparat kan være løsningen.

Der kan fås adskillige uidentiske høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver selvfølgelig justeret, så det vil passe til høreproblemet. Jeg gætter på, at min farmand skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Høreapparaterne er fremstillet af to enheder; apparatet selv bag på dit øre samt et småt lydrør, der fører lyden hen til en prop i ørets hul og ind i det, der kaldes trommehinden. De nævnte høreapparater bruges til dem med slemme hørenedsættelser samt til dem, der selv skal kunne regulere lyden. Man kan selv vælge, hvorvidt man vil blive behandlet og få høreapparatet gratis fra offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig noget understøttelse til at købe høreapparatet af en anerkendt privat høreklinik eller af en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Min holdning er, at det er imponerende, at det kan tages imod gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Min farmand har som før nævnt haft et larmende job, og det var jo egentlig nødvendigt med høreværn, det er far et godt eksempel på, fordi for støjfyldt et arbejdsmiljø netop måske vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at omkring 60 % af de mennesker, der arbejder i et støjfyldt miljø, ikke anvender høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg tror virkelig, at også han får en høreskade, hvis han ikke snart begynder på at bruge musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>