Sådan laver du den perfekte flæskesteg

14 April 2021 Silje Hansen

editorial

Flæskesteg er måske noget, som de fleste forbinder med julemad. Flæskesteg er dog noget du kan spise hele året rundt. Her er der mange forskellige retter du kan lave med flæskesteg. Du kan naturligvis lave en traditionel flæskesteg, som naturligvis går godt med sovs og kartofler. Du kan også bruge flæskestegen til at lave nogle saftige burgere eller sandwich, hvor det f.eks. kan kombineres med rødkål.

Er du en person eller familie, som har en travl hverdag, eller står du i situation, hvor du gerne vil kræse for dine gæster, så er flæskesteg med sprøde svær et godt valg. Det er både noget som er forholdsvis let at lave, og som falder i god jord hos gæsterne. 

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal lave en flæskesteg med sprøde svær?

Hvis du har planer om at ville lave en flæskesteg med sprøde svær til, er det vigtigste at sikre sig at kødet er saftigt og lækkert. Det kræver at det bliver tilberedt med relativ lav varme i mange timer. Det er dog svært for sværene at blive sprøde ved lav varme, hvorfor det er vigtigt at du til sidst, når kødet er klar giver sværene høj varme, så de kan blive sprøde.

For at sikre dig at sværene bliver sprøde, er det vigtigt at være opmærksom på at du ridser fedtlaget i toppen. Hvis du køber flæskestegen hos slagteren, kan du som regel få hjælp til at få ridset sværene. Her er det vigtigt, at du ridser dybt, men uden at det rammer kødet. Herefter skal du give sværene utrolig meget salt og måske endda et par laurblade. 

Find den perfekte fremgangsmåde til at lave flæskesteg med sprøde svær

Er du nysgerrig på, hvordan du laver den perfekte flæskesteg med sprøde svær, kan du med fordel besøge https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7583/flaeskesteg-med-sproed-svaer.

More articles