Mundbind mod smitte – hvordan og hvorfor?

25 June 2020 Astrid Pedersen

Influenza og forkølelse er nogle af de mest smitsomme infektions sygdomme der findes. Når du er syg med en af disse to virus infektioner bør du ideelt set holde dig hjemme således at du i videst muligt omfang undgår at sprede smitten til andre mennesker.

Det er nemlig ikke alle som tåler disse sygdomme lige godt. Selv om en influenza måske blot koster dig en uge på langs kan den være langt mere omkostningstung for en person med et forringet immun forsvar eller en nedsat lungefunktion. Disse dårligdomme opstår eksempelvis i forbindelse med alderdom eller kroniske sygdomme så som bronkitis, kol eller cystisk fibrose.

For en person, som ikke har så meget at stå imod med som du selv, vil en ganske almindelig virus infektion let kunne få dødelig udgang. Og derfor er det vigtigt at du, såfremt du er nødt til at gå uden for en dør i løbet af dit sygdoms forløb, sørger for at bære mundbind mod smitte.

Hvordan virker mundbind mod smitte?

Et engangs mundbind vil på effektiv vis kunne forhindre smitte fra dig i at spredes når du hoster eller nyser. Det er nemlig i forbindelse med hoste eller nys at virus eller bakterier spredes fra person til person.

De sygdoms fremkaldende mikro organismer gemmer sig i bittesmå dråber af spyt, også kendt som aerosoler, som slynges ud i luften og danner en sky omkring dig ved host eller nys. Dråberne kan blive hængende i luften i flere minutter efter, og risikerer således at blive indåndet af flere andre mennesker. Et 3 lags mundbind absorberer dråberne og forhindrer derved denne sky i at opstå.

Således kan du aktivt medvirke til at nedbringe smittetrykket når der er forkølelse eller influenza i dit område. Du kan læse mere, og kæbe engangs mundbind i høj kvalitet, på Testsmart.dk

More articles