Koteletter i fad – traditionel dansk mad

18 June 2018 Astrid Pedersen

editorial

Blandt de traditionelle, danske retter, som nærmest har opnået status af klassiker, finder vi koteletter i fad. Sammen med retter som frikadeller med surt, forloren hare, krebinetter, karbonader, hakkebøf og flæskesteg er koteletter i fad blandt danskernes favorit retter. Den smagfulde, nærende og sunde ret kan nydes af såvel børn som voksne – og faktisk også tilberedes af såvel børn som voksne. Koteletter i fad er nemlig en ret, som er meget nem at have med at gøre. Og samtidig behøver du ikke de vilde køkken remedier for at kunne tilberede en lækker omgang koteletter i fad. Du er godt hjulpet med et ildfast fad, en pande til bruning af koteletterne, og så selvfølgelig et komfur med ovn – ganske standard inventar i et helt almindeligt køkken.

Koteletter i fad – en hurtig og billig genvej til hjemmelavet aftensmad

Du kender sikkert godt dilemmaet. Du vil gerne lave aftensmad fra bunden af, men føler ikke, at tiden tillader det. Og med sultne børn i huset efter en lang dag i skole eller daginstitution, er det muligvis også lidt vanskeligt at overskue, hvordan det skulle kunne lade sig gøre.

Med koteletter i fad går det både nemt og hurtigt med tilberedning. Som nævnt ovenfor, skal du udelukkende bruge standard køkkenudstyr til tilberedningen. Og det samme princip gør sig gældende for de ingredienser, som skal i retten. Samtlige ingredienser findes i helt almindelige butikker – fra koteletter og champignoner til flåede tomater, fløde og løg. Og så hører disse oven i købet til i den billige ende. Kort fortalt er koteletter i fad en nem og billig ret, som smager himmelsk, og som kan få tænderne til at løbe i vand hos både børn og voksne. Det perfekte aftensmåltid for den travle familie!

Du kan finde den originale opskrift på koteletter i fad på dk-kogebogen.dk, og samtidig få inspiration til variationer over retten.

More articles