Hvad er en kreditvurdering?

28 august 2021 Emilie Jacobsen
image

Skal du til at låne penge for eksempel til et hus, er du sikkert allerede stødt på ordet kreditvurdering. Måske er du ikke helt sikker på, hvad det egentlig dækker over. Der kan det være rart for dig, at du kan slå op i en ordbog over finansielle udtryk. Det kan hjælpe dig med at finde ud af det. 

Et af de steder, hvor du kan læse om ikke bare, hvad kreditvurdering er, men også en række andre finansielle termer, er hos inkassofirmaet Debtia. De har udfærdiget en stor inkassoordbog, som de kalder den. Den er frit tilgængelig på nettet, og du kan derfor bruge den, lige så tit du vil. 

Og nu vi snakker om det, hvad er det kreditvurdering så egentlig for noget? En kreditvurdering er en vurdering af, hvor god din økonomi er, og hvor meget banken vurderer, at du vil være i stand til at betale af på et lån. Jo bedre din kreditvurdering er, des flere penge vil du typisk kunne låne. 

Kan man låne uden en kreditvurdering? 

Vil du købe et hus, kommer du ikke udenom, at der skal udfærdiges en kreditvurdering af dig. I det tilfælde ser banken særligt på, hvor mange penge du tjener, og om du har gæld i forvejen. Det er også væsentligt, om du kan stille sikkerhed for lånet. Du skal derfor være indstillet på at medbringe for eksempel lønsedler og en række andre papirer til et møde med banken. 

Vil du tage et mindre lån, vil der typisk ikke blive foretaget en lige så grundig kreditvurdering. Der vil dog typisk blive foretaget en eller anden form for vurdering. For eksempel af, om du har et arbejde eller ej. Det er sjældent, at du har mulighed for at låne penge udelukkende på dit glatte ansigt. Derfor kan du lige så godt indstille dig på, at der bliver foretaget en kreditvurdering. 

Flere Nyheder

10 november 2022

Hvad er kiropraktik?

12 september 2022

Find e juice online