Et rigtig godt tip til, hvad man IKKE skal gøre som erhvervsfotograf

15 august 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Når man er udlært, autotidakt eller bare har taget kurser til at blive erhvervsfotograf, hvilket du måske har gjort med henblik på at blive erhvervsfotograf i Skive, så kan man nogle gange godt føle, at man ved noget mere, end hvad andre gør – og det er da ganske korrekt.

Havde man ikke netop sat sig in i hvervet på mange fronter og facetter med at blive sådan en type fotograf, så kunne alle jo rende rundt og påberåbe sig kendskab til dette emne og måske endda begå sig med det til dagligt uden at have belæg for det – eller ligefrem snyde på vægtskålen.

Dette emne kommer vi ind på senere.

Men det første, der er vigtigt at slå fast her, er, at om du så lige har fået dig et diplom, hvor du kan retfærdigt kalde sig erhvervsfotograf, eller du “bare” har tilranet dig en masse viden og erfaring på området, så selv erfarne fotografer spørger dig til råds, så husk på, at du er der for kunderne og ikke omvendt.

Du skal ikke være arrogant, bedrevidende og kaste en masse fagtermer i hovedet på kunden, som du ved, vedkommende ikke kender til, men som du lige skal blære dig med eller vise, at du har forstand på for at føre dig frem.

Det er der ingen grund til, og det handler ikke om, at vi bor i Jantelovs-Danmark.

Det er snarere et spørgsmål om, at man kan glemme, at man skal møde kunden i øjenhøjde og spørge ind til på deres kendskabsniveau, hvad de ønsker sig af ydelse – så kan man altid nørde bagefter. For ellers bliver kunderne væk.

Angående det at snyde, så mener vi, at du hverken skal snyde med din ansøgning, til jobsamtalen, på dit CV eller med referencerammer  og -opgaver.

Godt nok kan du måske løbe om hjørner med folk nogle gange, men i længden bliver du afsløret, og så ruller lavinen baglæns, hvor folk kigger nærmere på, hvor du ellers har snyd, og der håbede du lige, at du ikke blev tjekket efter.

Flere Nyheder

10 november 2022

Hvad er kiropraktik?