En ret og rimelig alkoholrådgivning

05 august 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Hvis man nævner alkoholrådgivning for decidere alkoholikere og andre, der lider af et større eller mindre misbrug af alkohol, så vil de enten slå over i en forsvarstale eller bruge humor som afvæbnende våben.

Måske siger de, at de skal godt ved, hvor man kan få fat i den billigste mængde alkohol, hvordan man transporterer det lettest og får med hjem.

De kender sågar “menukortet” ved deres lokale bodegaer, og hører de om et virkelig godt tilbud andre steder – måske endda med gratis alkohol – så er de ikke for fine til at skifte dette sted ud med det samme, selvom det kun er for en stund.

Endda er de så gode kunder hos deres lokale stamværtshus, at selvom de er blevet bedt om at betale kontant hver gang, så ved indehaveren godt, at de altid er rentable og er faste kunder, så der er måske lidt kredit at hente eller lidt gratis drikkelse nogle gange.

Så disse typer har på ingen måde brug for at få alkoholrådgivning.

Det er så også fordi, at de ved, at alkoholrådgivning ikke er den slags, der vedligeholder deres misbrug, men som skal være til for at komme det til livs eller i det mindste give dem en idé om, at man sagtens kan komme til at leve et helt liv uden alkohol igen, selvom det kræver store forvandlinger.

Og det er ofte disse forvandlinger, som de misbrugsramte ikke kan overskue, hvilket blandt andet kan høre sig til, at de er så fastlåste i deres vanemønstre nu, at bare tanken om at skulle konfrontere ens fortid, tage ansvar og skue fremad, ikke huer dem.

De bilder sig selv ind, at de til hver en tid kan komme ud af deres misbrug, eller også siger de til sig selv og andre, at de altså er funktionelle alkoholikere og sagtens kan styre det.

Selvom alle omgivelser siger noget andet.

Sørg derfor rettidig alkoholrådgivning for at få det god liv igen.

Flere Nyheder