Din lokale bedemand kan hjælpe i forbindelse med begravelse og bisættelse

23 september 2019 Astrid Pedersen
image

Har du brug for hjælp til de praktiske opgaver i forbindelse med et dødsfald? Så bør du udse dig en bedeamnd, som på professionel vis kan hjælpe dig igennem den svære tid.

Hvori består bedemandens arbejdsopgaver?

En bedemand kan faktisk hjælpe med stort set alt hvad der vedrører de praktiske foranstaltninger som relaterer sig til begravelse eller bisættelse. Du kan selv vælge, hvilke ydelser du ønsker at bedemanden skal levere, og hvilke opgaver du selv ønsker at løse.

Bedemandens fremmeste opgave er at klargøre liget, iføre det ligklæder og lægge det i kisten, som bedemanden også gerne står for at fremskaffe. Dette sker i reglen inden for et døgn efter dødsfaldet. Bedemanden forestår transport af kisten i rustvogn til kapellet, og derfra til den kirke, hvorfra bisættelsen skal foregå. Bedemanden vil også gerne stå for kontakten til præsten og til kirkekontoret i pågældende kirke – dette plejer at fungere rigtig godt, når du vælger en lokal bedemand med kendskab til de relevante personer.

I forbindelse med selve ceremonien kan bedemanden være behjælpelig med reservation af lokaler til gravøl eller reception, for eksempel på et af de lokale gæstgiverier eller i byens forsamlingshus – og han eller hun kan også sørge for bestilling af catering. Tilhørte den afdøde et andet tros samfund end det kristne protestantiske, eller ønskede vedkommende en humanistisk ceremoni og en jordfæstelse eller urne nedsættelse i uindviet jord, kan bedemanden også sagtens sørge for at få sat en passende mindehøjtidelighed i stand. Dette gælder også, såfremt den afdødes ønske indebar spredning af asken et bestemt sted.

Hvilken bedemand skal jeg vælge?

Det kan, som nævnt, af praktiske årsager være en rigtig god idé at vælge en lokal bedemand med kendskab til nærmiljøet. Leder du efter en dygtig og erfaren bedemand i Lemvig, kan du være sikker på en professionel og respektfuld behandling hos Krabbes Begravelsesforretning – læs mere på krabbes.dk

Flere Nyheder

23 september 2020