Betonknusning kan blive en nødvendighed, men kan du gøre det?

07 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Ved nedbrydning af beton forestiller du dig måske amerikanske film, hvor man viser fængselsfanger i gammeldags fangedragter i striber, hvor de er spændt sammen med kæder og har hakker i hænderne.

Her står de på rækker og hakker i et stenbrud eller beton i rytme til sang som den eneste beskæftigelse væk fra spjældet, mens vagter med rifler holder øje med dem.

Pointen er både at vise, at disse fanger skal bruges til noget, men man giver dem ikke noget stort ansvar og giver dem noget arbejde, de ikke får betaling for, og arbejdet kvalificerer sig næsten til at være sisyfos-arbejde, da der formentlig altid er nogle, der vil have knust deres beton eller lavet deres sten mindre i et stenbrud.

Men måske har du nogle gamle betonklodser liggende derhjemme, du gerne vil have omdannet til smuld, så du kan bruge det til at strø ud i din indkørsel, eller også kan du se, at betonklodserne i forvejen er ved at krakelere så meget, at det er et spørgsmål om tid, før de virkelig går helt i stykker.

Du bruger ikke disse betonklodser længere, eller også er at akkumulerede rester fra andre stykker af beton, som du reelt har brugt, og dette er resterne, som du ikke har noget formål at bruge til noget længere.

Og som tiden går, så kan betonen ikke holde sammen på sig selv naturligt længere, fordi det langsomt nedbrydes af tidens tand – specielt hvis det har fået lov til at ligge ude, hvor ukrudt måske er begyndt at vokse ind i det, insekter tager bo i det, og lyng vokser omkring det.

Så du vil komme den proces i forkøbet ved selv at destruere dette beton til mindre dele, men du ved jo nok godt, at det kan komme til at tage ufattelig lang tid, hvis du skal hen at gøre dette med hakker eller lignende almindeligt værktøj.

Få professionelle til at gøre det med maskiner: https://www.heagermaskinstation.dk/nedbrydning.aspx

Flere Nyheder

10 november 2022

Hvad er kiropraktik?