Anker og fortøjning holder din båd på plads

24 september 2020 Anders Lundtang Hansen
image

Forestil dig lige, at du kommer ned til havnen, hvor din båd skal være, og så er den væk.

Eller måske er den bare drevet lidt ud i havebassinet, da der skal lidt til, for at en båd selv kan drive af egen vilje helt ud af en havn, uden der er nogen til at styre den.

Du bliver nok kilde til latter alligevel, hvis det er din båd, der driver omkring i havnen, men det er trods alt bedre, end hvis den var drevet ud på åbent hav uden lys på og ikke sejlede efter reglerne, så der kunne ske store uheld.

Dit problem var ganske enkelt, at du ikke havde fortøjet båden godt nok, så den i løbet af lidt blæsevejr kunne løsrive sig.

Brug altid anker og fortøjning

Hvad er det også lige, du gør, når du er ude at sejle, og du beslutter dig for, at her vil du gerne tilbringe lidt tid?

Du kaster jo anker, så du ved, at du bliver på det samme bestemmelsessted uden at drive alt for langt væk fra dette.

Et anker er en simpel løsning, der er blevet brugt af alle bådtyper gennem næsten hele tiden, og modsat meget bådudstyr, så er et anker ikke blevet udfaset eller blevet opgivet til fordel for noget andet.

Der er kommet funktioner til, der gør, at man lettere kan navigere og finde rundt; men når man skal holde stille med ens skib, specielt når det blæser, så virker det bare bedst med et anker.

Så kan det variere i størrelsen og formen, men princippet er det samme i, at man gerne vil blive på det samme sted i længere tid.

Vi håber, at der her har givet dig lidt indsigt i, hvor vigtigt det er at have styr på sådan noget med anker og fortøjning, når det drejer sig om at have skib.

Flere Nyheder

10 november 2022

Hvad er kiropraktik?

12 september 2022

Find e juice online