Brug en fridag på et galleri

07 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Som regel tager man på et galleri, fordi man skal imponere en date, eller man er på ferie, og så leder man efter et egnet galleri i nærheden, hvor man vælger blandt gallerier i Midtjylland, så man kan komme hjem og fortælle, at man har været lidt kulturel på ferien.

Andre gange går man måske målrettet efter en bestemt kunstner eller udstiller, eller man holder sig til det samme galleri, fordi man ikke rigtig gider at udforske og se nye ting.

Det kan også være et skoleprojekt, at man skal ud at besøge et galleri, men når det er “arbejde” på den måde, så får man næppe en god oplevelse med det.

Og så er der selvfølgelig de gange, hvor man forsøger at imponere ens familie eller venner på et galleri ved at plapre løs om en masse, som man ikke har forstand på, eller fortolke kunstværker på en pseudo-intellektuel måde.

image

Der er meget at hente alene på et galleri

Men hvis man prøver at tage på et galleri alene en dag, hvor man har fri, hvor man så ikke har fået at vide af andre, at man er indlagt til at se noget, så kan man få en helt ny oplevelse med dette sted – om man kender det eller ej.

Man er ikke sammen med andre, som presser en til at se noget bestemt, jager en gennem udstillinger eller beder en om at tage stilling til nogle kunstværker af den ene eller anden type.

Her kan man fokusere på det, som man har lyst til, og man kan i teorien beskue det samme maleri eller lignende hele dagen, fra stedet åbner, til det lukker, hvis man er helt fascineret og optaget af det.

Det er den slags, som man ikke altid har tid til eller tillader sig selv at opleve, men det skulle man prøve at gøre.

More articles