Få mere livsglæde med en sundere livsstil

07 december 2019 Astrid Pedersen
Få mere livsglæde med en sundere livsstil

Mange mennesker vælger at have sund livsstil på en top placering, når listen over nytårs forsætter skal udfærdiges. De fleste mennesker vil i bund og grund gerne leve sundt – og det giver da også en verden af mening.

Når man lever i overensstemmelse med de sunde principper, kan man ikke alene forhøje sin forventede levealder. Man kan også forvente at have en bedre livskvalitet i længere tid, selv når man når op i årene. Derfor er det en rigtig god idé at bestræbe sig på at leve så sundt som muligt. Men hvad vil det egentlig sige at føre en sund livsstil?

Sundhed – andet og mere end kostplaner og motion

Desværre er der mange, som falder i den fælde, der handler om, at en sund livsstil kan opnås gennem dogmer og restriktioner. Dette er en tankegang, som har rod i vores protestantiske livssyn – et livssyn som foreskriver at intet godt kommer til én uden hårdt og slidsomt arbejde.

Dette livssyn tager vi med os ind i vores tilgang til det gode og sunde liv. Og det er en stor fejl. Et liv, som leves på puritanske og asketiske præmisser, hvor al nydelse forsages, og kun hårdt arbejde tæller, er i bedste fald et halvt liv. Ønsker du et sundt liv, bør du inddrage sjælen og hjertet i dit projekt. Ellers bliver dit ”sunde” liv et liv i fornægtelse, og du kommer blot til at skifte det ene fængsel ud med det andet.

Sundhed i sjælen såvel som i kroppen

Dette betyder, at du i høj grad skal drage omsorg for din sjælelige og mentale sundhed i lige så høj grad som du passer på din fysik. Dette kan du for eksempel gøre gennem kropsterapi, hvor du opnår en højere bevidsthed omkring forbindelsen mellem krop og sind. Få flere tips til den sunde livsstil på forslagtilsundhed.dk

Flere Nyheder

23 september 2020