Mange forskellige efterskoler til alle unge

Kunne du godt tænke dig at få et uforglemmeligt skoleår? Er svaret ja, så anbefaler jeg dig at overveje efterskole… Der er mellem tohundredehalvtreds og tohundredefirs efterskoler her i landet, og de er i hele landet. En efterskole er en dansk opfindelse, og dér kan teenagere på cirka 15 år klare 8. – 10. klasse. Det er egentlig en form for kostskole, på grund af at man ej bare går i skole der, men ydermere bor der. Efterskoler medvirker angående teenagernes faglige og subjektive evolutionforløb, og af den årsag får eleverne et godt afsæt til de fremtidige udfordringer.

Det er nogle ganske uens efterskoler, hvilket betyder, at der med stor sandsynlighed findes en efterskole, som er passende til dig. Efterskoler for elever med særegne fornødenheder findes der fx, bl.a. efterskoler til dem, som lider af ordblindhed. Skolerne er ejer af adskillige varierende frivillige fag, aktiviteter, arrangementer samt udlandsture. Det er endda muligt at vælge en efterskole med ens interesser for alle elever. Det er f.eks. en fodbold- og håndboldefterskole.

Kun eet år på efterskole kan sammenlignes med syv menneskeår, har jeg hørt. Det er egentlig forståeligt nok, når man overvejer, at der faktisk er ganske mange ting, man i løbet af kun et år erfarer. Du får derforuden talrige gode venner, hvilke du rapt lærer godt at kende, pga. at I bor sammen plus går i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler tilbyder linjefag samt rigelige forskellige valgfag – foruden standardfagene. Således kan du selv vælge, hvordan din dag vil se ud.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.