Europaller er det foretrukne valg til varetransport

Såfremt der debatteres varetransport, kommer der typisk en udveksling af varierende synspunkter ang. den foretrukne løsning. Enkelte anvender f.eks. hovedsageligt fragtskibe af en væsentlig størrelse, alt imens resten kun anvender luftfragtning. Ens for dem alle er dog, at det uanfægtet af fragtmetoden er essentielt med fremragende og stærke paller, hvorpå varerne kan stilles undervejs på rejsen. Ved lige netop dette trin opstår følgende dilemma: Er det EUR-paller eller en europalle, som er bedst…?

Det er i grunden relativt vanskeligt at vurdere, da EUR-paller i realiteten minder meget om europallen. Eksempelvis er begge palletyper verificeret af ISPM-15, hvilket vil sige, at pallerne har fået tilført varme og autoriserede efter den gældende standard. Denne behandling formindsker sandsynligheden for, at du uden dit vidende kan komme til at medbragt smådyr samtidig med dine varer.

Som hovedregel kan du regne med, at din europalle kan udstå en varevægt på 1½ T. Er dine varer vægtigere, bør du imidlertid ej fortvivle. I stedet kan du nemlig beslutte dig for at placere adskillige paller oveni hverandre og sålunde optrappe deres bærekraft. 3 paller vil fx give en vægtmaksimum på rundt regnet 4½ tons. Det skal dog ikke være dette, der er årsag til, at du benytter dig af en europalle og ikke EUR-pallerne, da EUR-pallerne ligger inde med en ens tolerance og endvidere, på linje med europaller, er naturvenlige. EUR-paller er nemlig rigtig kostbare som genbenyttelsespaller, og dvs., at du faktisk lejer dine paller og blot har mulighed for at tilbagelevere dem i det øjeblik, du er færdig med at bruge dem.

Der er således ene og alene én ting at sige, der er, at du uanset hvad for nogle paller, du investerer i, kan vide dig et hundrede % sikker på at få stabile paller i høj kvalitet.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.