En efterskole – Sjælland

Henover de foregående par år har der været en del opmærksomhed på klimaet, & det har formået at give mig inspiration til en herlig idé. Jeg har jo truffet den beslutning, at jeg vil erstatte mit afdankede naturgasfyr med et biobrændselsfyr, der er både fabriksnyt & klimarigtigt! Samtidig med en reduktion af mængden af kuldioxid vil det nemlig på samme tid betyde, at jeg faktisk økonomiserer, idet biobrændsel er en god del mindre kosteligt end fjernvarme + gas.

Til at begynde med har jeg nærstuderet et biobrændselsfyr af mærket Windhager, og jeg havde nærmest valgt et, som jeg ville købe, da jeg fandt en homepage med fokus på jordvarme. Et jordvarmeanlæg er nemlig også en miljørigtig kilde til varme, der kan bruges som erstatning for et biobrændselsfyr. Nu ved jeg ingenlunde, hvad jeg skal erhverve mig.

Jeg kan nemlig observere styrker såvel som svagheder ved begge. For eksempel besidder jordvarme det plus, at det er en evig energikilde, og at man bare finansierer den lille smule elektricitet, som jordvarmeanlægget skal bruge for at fremstille energi af jordvarmen. Det er imidlertid lidt kosteligt at installere, så til at begynde med må et biobrændselsfyr fremstillet af Windhager utvivlsomt være billigst.

På samme tid består et anlæg til jordvarme imidlertid længere, + jeg er klar over, at anlægget indenfor så lidt som ti år tjener sig ind igen, så det er jo ej nogen ringe plan. Jeg er således meget i tvivl, selvom jeg endnu hovedsageligt hælder til Windhager biobrændselsfyr.

Eksisterer der nogen her, som har erfaring med de forskellige varmesystemer & kan vejlede mig vha. et skønt fingerpeg? Det vil jeg i hvert tilfælde blive lykkelig for!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.