Der findes efterskoler til alle

Virker det som noget for dig med en interessant skoleperiode? Så rekommanderer jeg dig at beslutte dig for efterskole… Der er imellem 250 og 280 efterskoler i landet; på Sjælland, på Fyn og i Jylland. En efterskole er en dansk opfindelse, og dér kan elever mellem fjorten og atten år gennemføre et/nogle flere af de sidste år i grundskolen. Det er principielt en kostskole, hvor man både bor såvel som er i skole. Efterskoler har indflydelse på de unges faglige og personlighedsmæssige evolutionsproces, og af den årsag kommer de unge godt fra start til den fremtidige uddannelse.

Der er en enorm variation i skolerne, hvilket vil sige, at der helt bestemt også er en efterskole, som passer til dig. Efterskoler for nogle med særlige fornødenheder er der fx, blandt andre efterskoler for nogle, der er ordblinde. Alle skolerne har adskillige varierende frivillige fag, aktiviteter, arrangementer foruden ture. I øvrigt kan du tage på en efterskole med fælles interesser for alle. Det kan være en idrætsefterskole el. en musikefterskole.

En ven har fortalt mig, at blot ét efterskoleår svarer til hele 5 menneskeår. Faktisk er det forståeligt nok, når man reflekterer over, at det faktisk er sindssygt meget, man i løbet af blot ét efterskoleår oplever. Ydermere kommer du til at få et væld af nye venner, hvilke du raskt kommer til at lære godt at kende, grundet at I bor sammen såvel som går i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler kan tilbyde linjefag og et væld af forskellige valgfag foruden basisfagene. Dermed skal du selv vælge, hvordan dine lektioner skal se ud.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>