Beklageligvis har den gamle fået en nedsat hørelse

Min overbevisning er, at min farmand formentlig har fået tinnitus, og han har desuden nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, du kan have i øret, trods det at der ej kommer lyd i ørene fra omgivelserne. Min farmand beskriver det som en fløjtelyd i hans øre. Det har stået på i et stykke tid, og det bliver nok mere og mere slemt. Det er rigtig difficilt for mig, for han har altid været den, som har lyttet, hvis jeg ville fortælle noget, som var sket. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse mere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke knevret ligeså meget sammen med ham. Det savner jeg.

Jeg gætter på, at den hovedsaglige grund til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han er forhenværende tømrer og ikke brugte høreværn. Der antages, at ørelidelsen tinnitus kommer af destruerede sanseceller i høresneglen i det indre øre, sikkert også grundet en skade forårsaget af støj. Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, som er guitarist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til ørelægen på fredag, som så vil vurdere hans hørelse. Min fars læge vil sikkert videresende ham til en høreklinik, som laver et grundigere eftersyn af hans hørelse. Nu vil der blive bedømt, om et høreapparat er løsningen.

Man kan få adskillige uidentiske slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver rettet til, så det passer til høreproblemet. Jeg regner med, at farmand skal have et høreapparat, der sidder bag øret. Høreapparaterne er fremstillet af to enheder; selve apparatet bag på ørerne og en lille lydslange, der bringer lyden ned til en prop i ørets hul og så ind i trommehinden. De nævnte høreapparater anvendes ved stærke høreproblemer og til dem, som skal kunne afpasse lyden. Det er ens eget valg, hvorvidt man gerne vil modtage behandling samt få høreapparatet gratis af de officielle høreklinikker, eller om man kunne tænke sig bidrag til at købe høreapparatet fra en autoriseret privatejet høreklinik/ved en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, at det er flot, at man kan få det omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

En støjende arbejdsplads har min farmand som sagt været på, og oprigtigt talt var det nødvendigt med høreværn, det er min far et eksempel på, fordi for meget larm nemlig kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at cirka 60 % af de mennesker, som arbejder i støjfyldte omgivelser, ej benytter høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg tror virkelig, at også han vil blive den uheldige ejer af en høreskade, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder på at anvende et musikerhøreværn, når han er ude at give koncert.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>